Colivia de aur – The Golden Dream (2013) Film Online Subtitrat

Alt titlu: La jaula de oro
Regia: Diego Quemada-Díez
Actori: José Concepción Macías, Brandon López, Rodolfo Domínguez, Karen Martínez, Carlos Chajon
Anul: 2013
Gen: Drama
Durata: 108 minute
IMDB: 7.7/10 din 2694 voturi

loading...

Chiar și atunci când Ken Loach nu are un film Colivia de aur in competitie la Cannes, influența lui este încă acut simțit. Director spaniol Diego Quemada-Diez a fost un asistent camera pe Loach lui Carla lui Song, terenurilor și Libertate și Pâine și trandafiri, și nu există ceva foarte Loachian în acest dur, absorbind, suspans dramă arată în secțiunea Un Certain Regard de aproximativ trei copii Guatemala încearcă ilegal să treacă granița mexicană în SUA. El are pe față blocat de realist stilul regie Loach lui Colivia de aur – The Golden Dream: fotografiați în secvență narativă și folosind o abordare semi-improvizatoric pe locație. Este interesant faptul că în timp ce regizori britanici, cum ar fi Andrea Arnold și Clio Barnard au hiper-evoluat idiomul Loach în frumos realizat și fotografiat drame de naturalism, Quemada-Diez este probabil mai aproape de curajos original, granulat.

Titlul Colivia de aur – The Golden Dream vine de la o balada mexican, Jaula de Oro, despre disperarea acestor mexicani care au făcut de fapt în SUA, dar se pare un “cușcă de aur”, pentru că America de accepta forței de muncă ieftină ilegali “- toate bucătari și grădinari și birou -cleaners – fără a le permite actele de rezidență corespunzătoare de care au nevoie să se ridice dincolo de clasa slujitor fără chip. În ciuda acestui fapt, filmul Colivia de aur – The Golden Dream, in SUA este încă un magnet pentru cei săraci de America Latină.

Quemada-Diez a găsit trei excelente actori neprofesioniști pentru rolurile principale. Brandon López și Karen Martínez Juan și Sara, doi copii care sunt disperați să iasă din Guatemala, împreună cu un băiat indian care îndeplinesc, Chauk (Rodolfo Domínguez). Cu unele proiecte de lege din SUA dolari cusute secret în blugi lor, au de gând pe țopăit vagoane de marfă și de echitatie șine în sus prin Mexic și apoi peste graniță în California, aceasta ultima parte cerându-le să lucreze trecerea lor de voluntariat ca catâri de droguri pentru bandele de funcționare heroină prin punctele de trecere secrete. La fiecare etapă, aceste adolescenti vulnerabile se confruntă cu pericole și aproape sigur moarte de la infractori de ruinare caruia viata lor de tineri sunt în valoare de mai mică decât zero in filmul Colivia de aur – The Golden Dream.