Cod Roşu la Casa Albă – Olympus Has Fallen (2013) Film Online Subtitrat


Regia: Antoine Fuqua
Actori: Phil Austin, Finley Jacobsen, Dylan McDermott, Gerard Butler, Angela Bassett
Anul: 2013
Gen: Thriller, Actiune
Durata: 119 minute
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Cod Roşu la Casa Albă – Olympus Has Fallen

După stabilirea unei importante întâlniri de negocieri, Casa Albă devine ținta unui atac terorist pus la cale de o grupare nord-coreeană. Printre focuri de armă și detonări de bombe, însuși Președintele Americii este luat prizonier. Toate eforturile serviciului se securitate și ale poliției de salvare a instituției se bazează acum pe informațiile furnizate de Mike Bannings, fost membru al gărzii prezidențiale, blocat în clădire fără ca teoriștii să știe de existența sa. Cu Gerard Butler, Aaron Eckhart și Morgan Freeman în centrul acțiunii, Cod Roșu la Casa Albă este un thriller incitant, adus de MediaPro Distribution, din 5 aprilie, pe marile ecrane.

Dar, cum pe preşedinte, fost super-luptător în forţele speciale iscusit-foc, îl chema Harrison Ford (scuze, am vrut să zic “îl juca”), eroul nostru întorcea jocurile şi curând-curând nemernicii cei ticăloşi în frunte cu Gary Oldman vedeau pe dracu-n persoană.
Şi aici e cam la fel, cu unele ajustări: miza nu mai e Rusia, ci Coreea;

Tinta atacului nu mai e avionul, ci Casa Albă (deşi tot de la un avion porneşte dandanaua). Iar eroul nu mai e Preşedintele (Aaron Eckhart), ci un agent de protecţie, Mike Banning (Gerard Butler). Căzut în dizgraţie după ce, cu un an şi jumătate în urmă (adică în prolog). Il salvase pe Preşedinte dintr-un accident de circulaţie gen “neadaptarea vitezei la condiţiile carosabilului”. Cu preţul vieţii Primei Doamne. Altfel, formula dramaturgică se reia: în timp ce toate autorităţile stau bujbé şi dau cu stângu-n dreptu’, protagonistul se strecoară prin interstiţiile Casei Albe ocupate (la fel ca Harrison Ford prin viscerele avionului, acum şaisprezece ani).


Trailer Cod Roşu la Casa Albă – Olympus Has Fallen