Seven Samurai (1954) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Cei șapte samurai
Titlu original: Shichinin no samurai
Regia: Akira Kurosawa
Actori: Takashi Shimura, Toshiro Mifune, Yoshio Tsuchiya, Eijirô Tôno, Kamatari Fujiwara, Yoshio Inaba
Anul: 1954
Gen: Drama
Durata: 207 minute
IMDB: 8.7

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

În acest scop a fost de a face un film Seven Samurai, care a fost ancorată în cultura antica japoneză și totuși susținut un umanism flexibilă în loc de tradiții rigide. Unul dintre adevărurile centrale ale “Șapte Samurai” este ca samurai și sătenii care îi angajează sunt de diferite caste și nu trebuie să se amestece. Într-adevăr, aflăm că aceste săteni au fost anterior ostil samurai – și unul dintre ei, chiar și acum, isteric teme că un samurai se va face off cu fiica sa. Cu toate acestea, bandiții reprezintă o amenințare mai mare, și așa mai departe samuraiul sunt angajați, evaluate și au respins în aproximativ egală măsură.

De ce se iau de locuri de muncă? De aceea, pentru un pumn de orez în fiecare zi, nu-i riște viața lor? Pentru că este treaba și natura samurailor. Ambele părți sunt legate prin rolurile impuse de societate, iar în La observator aflat la distanță, studiul său de filme japoneze Seven Samurai, Noel Burch observă: “. Perseverența masochistă în îndeplinirea obligațiilor sociale complexe este o trăsătură culturală de bază a Japoniei” Nu numai samuraiul persevera, dar la fel și bandiți, care continua seria lor de raiduri, chiar dacă este clar sat este bine apărat, că acestea sunt sustinerea pierderi grele, și că trebuie să existe sate neprotejate închide undeva în jurul valorii. Cum ar fi caractere într-o tragedie greacă, care le exercită rolurile pe care le-au fost atribuite.

loading...

Doi dintre subplots semnificative ale filmului Seven Samurai a face cu revolta împotriva tradiției sociale. Kikuchiyo, samuraii de mare spirit jucat de Toshiro Mifune ca showoff nebunaticii, nu sa născut un samurai, dar a sărit castă pentru a deveni unul. Și există o poveste de dragoste interzisă între samurai Katsushiro (Isao Kimura) și o fată sat (în mod ironic, chiar fiica cărui tată a fost atât de îngrijorat). Ei se iubesc in Seven Samurai, dar fiica unui fermier nu poate visa căsătoria unui ronin; atunci când sunt găsite împreună în ajunul luptei finale, cu toate acestea, există argumente în sat pentru a “înțelege tineri”, și un apel la romantism – un apel destinat pentru publicul moderne și este puțin probabil de a fi transportat de mult în greutate în 1600 atunci când filmul este setat.

Kurosawa a fost considerat cel mai vestic din Seven Samurai al marilor regizori japonezi (prea Vest, unii dintre criticii săi japonezi prizate). “Cei șapte samurai” reprezintă un mare divizare în lucrarea sa; cele mai multe dintre filmele sale anterioare, Jeck observă, abona la virtuțile japonez munca în echipă, montare în, merge de-a lungul, conform. Toate filmele sale ulterioare pe cale inadaptati, noncomformists și rebeli. Punctul de cotitură poate fi văzut în cea mai mare filmul său, “Ikiru” (1952), în care un birocrat își petrece zilele în îndeplinirea dinafară sarcinilor sens dar decide atunci când el este pe moarte pentru a rupă legăturile și a realiza cel puțin un lucru semnificativ.

Că birocrat fost jucat de Takashi Shimura – care, incredibil, de asemenea, joacă Kambei, liderul șapte samurai. El se uită vechi și uscat în imaginea de mai 1952, dur și erodate în acest singur. Kurosawa a fost loial colaboratorii săi vechii și utilizat fie Shimura, Mifune, sau de multe ori ambele, în fiecare film a făcut timp de 18 de ani.

În “Șapte Samurai”, ambii actori sunt esențiale din Seven Samurai. Kambei Shimura este războinic veteran, care într-o scenă timpurie se rade în cap pentru a se deghiza ca preot, în scopul de a introduce o casă în care un ostatic este reținut. (A făcut acest lucru scenă crea lunga tradiție acțiune film de secvențe de deschidere, în care eroul wades într-o situație periculoasă fără legătură cu parcela mai târziu?) Își petrece restul filmului Seven Samurai frecare distrat din cap zburlit în momente de uimire. El este un calm, liderul înțelept și un strategian bun, iar noi le urmărim lupte în parte pentru că el (și Kurosawa) le mapa pentru noi, ne plimbe prin apărarea satului și păstreze numărul ca cele 40 de bandiți sunt diminuate până una câte una. caracterul Mifune lui, Kikuchiyo, este un overcompensator. El sosește echipat cu o sabie mai mult decât oricine altcineva și swaggers jurul ținându-l pe umăr ca un pușcaș. El este impulsiv in filme online Seven Samurai, curajos, un showoff care asamblează rapid un fan club de copii locali care-l urmeze în jurul valorii. Mifune însuși a fost un atlet superb și face unele salturi dificile și cascadorii în film, dar caracterul său este dovedit a fi un călăreț fără speranță. (Ca fiul unui fermier, Kikuchiyo nu ar fi avut o șansă ca un tânăr să învețe să călărească.) O gag rulează implică incapacitatea Kikuchiyo de a stăpâni un cal locală indisciplinat; există un moment în care încântătoare cal și călăreț dispar în spatele unei bariere împreună, și să iasă separat in filmul Seven Samurai.