Cădere liberă – Falling down (1993) film online subtitrat

Regia: Joel Schumacher
Actori: Michael Douglas, Barbara Hershey, Lois Smith, Rachel Ticotin, Robert Duvall, Raymond J. Barry
Anul: 1993
Gen: Thriller, Drama
Durata: 113 minute
IMDB: 7.6/10 din 83829 voturi

loading...

O mulțime de comentarii pentru “Falling down” sunt de gând să-l compara cu filme anterioare despre oamenii albi care merg Berserk: “Joe”, de exemplu, sau “dorinta de moarte.” Unii vor găsi chiar rasist, deoarece obiectivele eroul filmului Falling down sunt afro-american, Latino și coreeană – cu câteva albii aruncat in pentru echilibru. Ambele aceste abordări reprezintă o lectură facilă a filmului, care este de fapt despre o tristețe mare, care se transformă în nebunie, și care poate afecta pe oricine care se spune, după mulți ani de muncă grea, că este inutilă și lipsită de relevanță. Stelele de film Michael Douglas, într-un spectacol de subtilitate considerabile, iar unele curaj, ca un om din Los Angeles, care acum câțiva ani a crezut că a avut-o totul. El a fost un muncitor de apărare bine plătit, el a avut o soție și copil, soarele a venit în fiecare dimineață, iar ceea ce a fost acolo pentru a vă faceți griji despre? Dar deja nu trebuie să fi fost semnale de pericol, și vom afla mai târziu în film pe care a avut flash-uri de violență împotriva soția și copilul, că este divorțat, că un ordin judecătoresc îl împiedică să se apropie de ei.

În dimineața începe filmul Falling down, el este blocat în trafic pe autostrada. Nimic nu se mișcă. Gazele de eșapament crește peste tot în jurul lui. Directorul, Joel Schumacher, șutează în mod deliberat această scenă ca un omagiu adus celebrului deschiderea lui Fellini “8 1/2”, dar în loc de a găsi el însuși plutind în sus, în cer, la fel ca eroul Frederico Fellini lui, omul iese din mașina lui, trântește ușa, și se duce de mers pe jos singur peste Los Angeles. Acest lucru nu este întotdeauna un lucru sigur pentru un om alb cut-echipaj, purtând o cămașă și o cravată.

Omul nu are nume în film Falling down; el devine cunoscut la poliție ca D-FENS, in Falling down, după numărul de înmatriculare. El este deja dezechilibrat atunci când începe de mers pe jos lui, dar în cele din urmă instrumentele de toamna violență în mâinile lui, și el le folosește. Într-un magazin alimentar, el cere o schimbare de telefon, și este refuzată de către titularul coreean. El încearcă să cumpere o cutie de poziție favorabilă, dar trecerea de la un dolar nu ar fi suficient pentru un apel telefonic. Frustrarea lui furie, până când apucă proprietarului bâtă de baseball și începe swinging, luând în jos mormane de alimente nedorite, cutii de suc dietetic. El ține de mers pe jos. În cursul zilei, el se va întâlni, și se confruntă, membrii bandei Latino care doresc să fure servieta, lucrătorii de fast-food, care-i spune că e prea târziu pentru micul dejun, un proprietar de armă-shop-neo-nazist, și alte personaje care par plasate în felul său de a alimenta furia lui.

În cele din urmă vine în atenția poliției, ca Prendergast (Robert Duvall), un polițist în ultima sa zi la locul de muncă, i le pune împrăștiate împreună rapoarte de deducere că același tip alb Goofy provoacă o serie de tulburări. Prendergast este, în felul său, un exemplu de același sindrom afectează caracterul Douglas. El simte impotent, inutile, învechite. Superiorului său îi spune sincer că este bolnav de el. Povestea se bazează într-o confruntare finală între Douglas și Duvall – între un om care a rupt, și un om care a avut loc împreună, sub multe din aceleasi presiuni. Dacă acest film a fost făcută acum 10 sau 20 de ani, ar fi fost o audiență-încântat în care ne-am bucurat ca eroul alb împușcat druggies, sau recuperează răzbunare pe violatori. Schumacher și scenaristul său, Ebbe Roe Smith, nu s-au făcut un film Falling down de răzbunare, iar filmul Falling down nu este construit pentru a inspira noroc atunci când Douglas apasă pe trăgaci. Poate că va juca în acest fel pentru anumite categorii de public, dar telespectatorii mai grijuliu sunt susceptibile de a ridica pe anomie Douglas lui – sufletul-boală, care a apelat la nebunie, uimire lui să devină caduce și irelevante.