Bucuresti NonStop (2015) Film Romanesc Online

Gen: Comedie, Drama, Romanesti
Scenariu: Dan Chisu
IMDB: 7.5
Regizor(i): Dan Chisu
Actori: Cuzin Toma, Olimpia Melinte, Gheorghe Ifrim, Dorian Boguţă

„București Non-Stop” este un film Bucuresti NonStop de lungmetraj ce ilustrează povestea unui cartier din București. Mai exact, filmul este o noapte din viața unui magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru povești diferite legate între ele de un personaj-cheie, Achim, cunoscut ca „băiatul de la non-stop”, interpretat de Gheorghe Ifrim. Filmul Bucuresti NonStop își dorește să transmită povestea unor oameni normali în situații excepționale.

Ieșite din comun, toate cele patru povești nu fac decât să radiografieze un microclimat din orașul în care trăim. Este un film despre dragoste, generozitate, ură, gelozie, util și inutil, viață, moarte, cu fapte bune și rele, fără finalitate dar și cu umor și cu tandrețe, escalând ridicolul unor întâmplări și situații penibile dintr-o singură noapte.

A doua poveste Bucuresti NonStop îi are în prim-plan pe Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, doi tipi fără ocupație, care cumpără mașini vechi, aproape distruse, iar, mai apoi, caută momentul prielnic pentru a provoca accidente cu persoane mai degrabă dispuse să plătească pentru reparații decât să accepte să fie chemată poliția.

loading...

Dora (Maria Obretin) și Tedi (Toma Cuzin) sunt personajele principale ale celei de-a treia povești. Cei doi s-au certat pentru că Tedi a înșelat-o, iar acum încearcă să-și ceară iertare, numai că nu poate intra în bloc pentru că nu știe codul de la interfon.

În fine in filme romanesti Bucuresti NonStop, ultima poveste concepută de Dan Chișu, care este și scenarist, este și cea care domolește ritmul filmului și, prin scenele prelungite, aduce adeseori și senzația de plictiseală. Dorina Lazăr și Ion Besoiu interpretează doi bătrâni care se ciondănesc încontinuu.

Chiar dacă personajele sunt construite superficial iar filmul nu pare să fie interesat să aprofundeze problemele de natură socială pe care le prezintă, București NonStop este agreabil de privit, mai ales datorită actorilor bine-aleși, dar și a replicilor adesea amuzante.

Dan Chișu n-a încercat să adopte stilul minimalist al ”noului val”, nu încearcă să filozofeze din Bucuresti NonStop, la fel cum nu încearcă nici să facă vreun studiu de personaj. Dan Chișu nu încearcă să facă artă, încă nu are un stil definit și nici nu se bazează pe artificii de regie sau de montaj pentru a-și face poveștile mai interesante. De cinci ani încoace, Dan Chișu încearcă doar să facă filme.