Boyz n the Hood (1991) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Baietii din cartier
Regia: John Singleton
Actori: Laurence John Fishburne III, Hudhail Al-Amir, Angela Bassett, Morris Chestnut, Ice Cube, John Cothran Jr., Lexie Bigham
Anul: 1991
Gen: Crima, Drama
Durata: 112 minute
IMDB: 7.8

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

“Boyz n the Hood” e extraordinar pentru ca e onest si pentru ca umanizeaza cu succes toate partile implicate, inclusiv ucigasii si traficantii de droguri.

Debutul in regie al lui John Singleton urmareste existentele involburate ale trei tineri afro-americani care traiesc in sudulul Los Angeles-ului. Atunci cand tanarul Tre (Cuba Gooding Jr), un baiat foarte inteligent, dar sarac, incepe sa o ia pe cai gresite, mama sa (Angela Basset), care munceste din greu si abia reuseste s-o scoata la capat, il trimite sa locuiasca cu tatal sau (Lawrence Fishburne), un om cu cultul disciplinei, incapatanat si inflexibil. Acolo Tre se imprieteneste cu Ricky, o vedeta de fotbal de familie buna si cu Doughboy (Ice Cube, intr-o interpretare uluitoare), care aspira sa faca parte dintr-o banda. De-a lungul anilor, fiecare isi alege propriul drum in Boyz n the Hood: Tre pare destinat colegiului, Ricky gloriei sportive iar Doughboy devine un traficant de droguri si gangster renumit, care intra si iese din casa de corectie.

loading...

Totul e bine in Boyz n the Hood, pana cand o banda rivala ii hartuieste pe Tre si Ricky, cu rezultate tragice. Doughboy se pregateste imediat pentru razbunare, fortandu-l pe Tre sa aleaga daca sa-si puna in pericol viitorul sau, poate, chiar viata, de dragul razbunarii si a respectului de sine. Un film tulburator, cu secvente antologice, care a anuntat un mare talent regizoral. Realizat la doi ani dupa extraordinarul “Do the Right Thing” al lui Spike Lee, pelicula lui Singleton a fost integrata in miscarea “filmului negru” de la sfarsitul anilor ’80 si inceputul lui ’90. A fost prima productie mainstream care a pus problema violentei din ghetourile americane. Rolurile centrale sunt jucate cu exuberanta de trei – pe atunci – debutanti (Cuba Gooding Jr, Morris Chestnut si Ice Cube) si dinamica dintre ei confera filmului cele mai memorabile momente.

În cursul de o săptămână de vară sau două din filme online Boyz n the Hood, toate firele vieții Tre vin împreună pentru a fi testate: prietena lui, relația sa cu tatăl său, prietenii săi, precum și pericolele de la bandele de stradă din zona. Scenariul Singleton a construit bine; simțim știm personaje și motivațiile lor, și așa putem înțelege ce se întâmplă și de ce. Un film mai mică ar putea fi manipulate acest material într-un mod superficial, pictura caracterele cu dungi late de bine și rău, de creare a unei confruntări la final, folosind o mulțime de violență și focuri de armă pentru a recompensa cei buni și pedepsi restul.

Singleton pasa prea mult despre povestea lui să-l sărute pe așa. Uite, de exemplu, la locul târziu în film – în dimineața după scenă – în cazul în care Aluat Boy merge peste drum și vorbește în liniște la Tre; el știe ceea ce este probabil să se întâmple, și totuși vrea prietenul său să scape de capcana, pentru a realiza viitorul său.

“Boyz N the Hood” are maturitatea și adâncimea emoțională: Nu există fotografii ieftine, nimic nu este aruncat în vigoare, realism este plasat în fața recompense dramatice ușor, iar publicul crește profund implicate. Până la sfârșitul anului “Băieții din cartier”, am realizat am văzut nu doar un debut regizoral genial, dar un film american de importanță enormă.