Born to Be Blue (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Robert Budreau
Actori: Ethan Hawke, Carmen Ejogo, Callum Rennie
An: 2015
Gen: Biografie, Drama, Muzicale
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Born to Be Blue

Baker, o legendă a jazz-ului, a dus o viață tulburată, în care consumul de droguri i-a afectat parcursul și l-a ținut o vreme la închisoare. Pelicula, în regia și după scenariul canadianului Robert Budreau, se va axa însă pe „anii buni” ai lui Baker. De la sfârșitul lui 1970, atunci când o poveste de dragoste îl ajută să revină în fața publicului și să-și recâștige popularitatea.

Unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni de jazz, Baker a cântat alături de nume mari ale genului, precum Charlie Parker și Stan Getz. A murit la 58 de ani, în hotelul său din Olanda, în 1988. S-a spus atunci că sfârșitul i-a venit tot pe calea abuzului de droguri.


Trailer Born to Be Blue


Review Born to Be Blue

Structura unică a filmului face apel la minte cateva biopics neconventionale recente. Todd Haynes “Nu sunt aici” cu ei adânc se arunca cu capul în personalitatea lui Bob Dylan, și Bill Pohlad lui superba “Love & Mercy”, despre Brian Wilson. Cu secvența sa palpitant care arată sesiunile de studio riguroase pentru “Pet Sunete.” Problema cu atât de multe biopics este faptul că accentul cade pe foibles stelei personale. Consumul de droguri, relații oribile, arestări. Motivul pentru întregul film, că arta persoanei este importantă, abia se adresează. De ce un artist este important sau revoluționar este ceea ce ar trebui să conteze. Budreau îi pasă de ceea ce a însemnat Baker.

Una dintre cele mai bune secvențe arată un mic concert Baker a dat într-un studio de inregistrari, încercând să se reafirme după pierderea dinților săi. In cazul în care el cântă “My Funny Valentine”, cu o astfel de durere privată singur încât timpul pare să stea nemișcat. În această secvență, chiar dacă n-ai fi auzit unul dintre cântecele sale, puteți înțelege obsesia Baker încă generează.