Bobby (2006) Film Online Subtitrat


Regia: Emilio Estevez
Actori: Nick Cannon, Joy Bryant, Harry Belafonte, Emilio Estevez, Demi Moore
An: 2006
Gen: Drama, Istorice
IMDB: 7.0


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Bobby

Filmul “Bobby” prezintă povestea asasinării senatorului Robert F. Kennedy, pe 5 iunie 1968. Focalizându-se asupra celor 22 de persoane prezente în acel moment în hotelul Ambassador, locul crimei. Filmul, regizat de Emilio Estevez, își propune să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește respectarea păcii și a justiției în America. Lucru ce atrage atenția mai ales în scena finală, presărată și cu unul dintre cele mai emoționante discursuri ale lui Robert F. Kennedy.


Trailer Bobby


Păreri film Bobby

Dacă până la opt ani răsfoisem revistele Lumea ale tatei doar ca să mă uit la nişte caricaturi din care nu pricepeam nimic. Decât că făceau mişto de nişte chestii numite N.A.T.O., Piaţa Comună, şi un blond bondoc în care peste vreo patru decenii aveam să-l recunosc pe Howard Wilson). Inocenţa mi s-a spulberat (şi nu numai mie) dintr-o dată, în 1968, când am citit cu sufletul la gură. Filmul amănunţit al atentatului de la Los Angeles, de Oriana Fallaci.

Era primul meu contact cu literatura jurnalistică, prilejuit de ancheta unei maestre a genului asupra unuia dintre cele mai dramatice atentate ale acelui deceniu clocotitor. Printr-un adevărat butterfly effect, undele de şoc ale gloanţelor trase de Sirhan Bishara Sirhan în bucătăria hotelului Ambassador se propagau până în România. Unde adulţi şi copii comentau acest asasinat despre care aveau voie de la stăpânire să ştie (că despre crimele cu perdea de-acasă şi măcelurile din Gulagul vecin, nici vorbă).

Evident, acelaşi efect, dar la un nivel mult mai intens şi imediat. L-a avut atentatul şi asupra multor americani de diverse condiţii sociale. Pentru care Robert F. Kennedy începuse să se contureze ca un adevărat Mesia. Aducătorul egalitarismului, al adevăratei democraţii. Al păcii şi al unui nou suflu de civilizaţie