Birth of the Dragon (2016) Film Online Subtitrat


Regia: George Nolfi
Actori: Billy Magnussen, Yu Xia, Philip Ng
An: 2016
Gen: Actiune, Biografie, Drama
IMDB: 4.5


Se lucreaza la subtitrare!

loading...

Sinopsis Birth of the Dragon

Filmul va înfățișa un duel istoric în lumea artelor marțiale. Acesta a avut loc în 1965, între Wong Jack Man. Cel mai cunoscut maestru kung fu chinez, și Bruce Lee, într-o vreme în care cartierul Chinatown din San Francisco se afla sub controlul mafiei din Hong Kong.

Această luptă, ultima din carieră, i-a adus lui Bruce Lee statutul de legendă între specialiștii de arte marțiale. Se spune că, grație celor învățate în acel duel, Lee a dezvoltat stilul Jeet Kune Do, precursorul artelor marțiale mixte de astăzi.

Povestea va fi spusă din perspectiva lui Steve Macklin, un tânăr discipol al lui Lee, care și-a unit la un moment dat forțele cu acesta și cu Wong, pentru a înfrânge o dură bandă de răufăcători din Chinatown.

Nașterea Dragonului va atrage fanii de pe stradă, pretinzând să spună povestea lui Bruce Lee, o figură iconică în istoria americană. Cu toate acestea, ei pot fi surprinși să afle că filmul are de fapt foarte puține de spus despre Lee. Despre viața lui dragă. Despre cine este ca ființă umană. De fapt, el este tratat într-un mod atât de stilizat, misterios. Si nu ca o ființă umană deplină – este neclar faptul că filmul îi oferă privitorului ceva mai mult decât știa deja. În schimb, scopul principal al lui Lee este de a servi protagonistul alb Steve McKnee în diferite moduri.

În primul rând, filmul oferă o scurtă trecere la lupta epică actuală dintre Lee și rivalul său. Nici măcar nu știm cum această luptă a afectat viața lui Lee după aceea, ceea ce a învățat din ea sau cum și-a schimbat stilul de luptă.