Bicycle Thieves (1948) Film Online Subtitrat

Titlu original: Ladri di biciclette
Titlu Romania: Hoti de biciclete
Regia: Vittorio De Sica
Actori: Enzo Staiola, Lamberto Maggiorani, Lianella Carell, Sergio Leone, Gino Saltamerenda, Vittorio Antonucci
Anul: 1948
Gen: Drama
Durata: 93 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Având în vedere un Oscar onorific în 1949, în mod obișnuit votat una dintre cele mai mari filme din toate timpurile, venerat ca una dintre pietrele de temelie ale neorealismului italian, acesta este un simplu film, puternic despre un om care are nevoie de un loc de muncă.

Filmul Bicycle Thieves, acum fiind re-lansat într-un nou tipar pentru a marca aniversarea a 50 de ani, a fost condusă de Vittorio De Sica, care credea că toată lumea ar putea juca un rol perfect: el însuși. Acesta a fost scris de Cesare Zavattini, scriitorul asociat cu multe dintre cele mai mari regizori europeni ai 1940 prin 1970. În jurnalele sale, Zavattini scrie despre modul în care el și De Sica vizitat un bordel pentru a face cercetare pentru filmul – și mai târziu camerele Wise Femeia, un medium, care inspira unul dintre personajele filmului. Ceea ce am aduna din aceste intrări este că De Sica și scriitorului lui au fost găsirea inspirație aproape de sol în acele zile imediat după război, când Italia a fost paralizat de sărăcie.
Povestea “Bicycle Thieves”, este ușor de spus. Cu stele Lamberto Maggiorani, nu un actor profesionist, ca Ricci, un om care se alătură o coadă fără speranță în fiecare dimineață în căutare de lucru. Într-o zi este un loc de muncă – pentru un om cu o bicicletă. “Am o bicicletă!” Ricci strigă, dar el nu are, pentru că a fost amanetat. soția sa Maria (Lianella Carell) Frize foile din patul lor, și el este capabil să le pion pentru a valorifica bicicleta lui; în timp ce se uită printr-o fereastra de la magazinul de amanet, vom vedea un om să ia pachet de lenjerie și de a urca o scara de un perete falnic de rafturi umplute cu foi de alte persoane din Bicycle Thieves.

loading...

Bicicleta permite Ricci pentru a merge la locul de muncă ca un poster-cuier in Bicycle Thieves, pălmuirea pastă pe pereti pentru a lipi de până reclame cinema (un portret mare de Rita Hayworth oferă un contrast ironic între lumea Hollywood și a vieții cotidiene a neorealismului). Maria, între timp, se duce să-i mulțumesc Wise femeie, care a prezis că Ricci ar obține un loc de muncă. Ricci, de așteptare pentru ea nerăbdare, în cele din urmă lasă bicicleta la ușă în timp ce el urca la etaj pentru a vedea ce se ei păstrând; De Sica ne teasing, deoarece ne așteptăm ca bicicleta să fi plecat, atunci când se întoarce Ricci, și este încă acolo.

Apoi, desigur, este furat, fără îndoială de un alt om care are nevoie de un loc de muncă din Bicycle Thieves. Ricci și mici, fiul său curajos Bruno (Enzo Staiola) caută bicicleta, dar asta e o sarcină imposibilă în pustiul Roma, și poliția nu sunt de ajutor. În cele din urmă Ricci renunță: “Tu vii și suferă”, a spus Bruno. “La naiba cu ea! Vrei o pizza?” Într-o scenă de mare majorete, mănâncă într-un restaurant, Bruno chiar voie să bea puțin vin; băiatul privește melancolic la o familie mănâncă platouri cu paste, și este spus de către tatăl său, “A mânca așa, ai nevoie de un milion de lire pe lună, cel puțin.”

Un pic mai târziu in Bicycle Thieves, spre surprinderea lui, Ricci a încercat o hoț de biciclete și l urmărește într-un bordel. O mulțime urât adună. Un polițist ajunge, dar nu poate face nimic, pentru că nu există nici o dovadă și numai Ricci ca martor. Și apoi, în celebrul secvența de închidere a filmului, Ricci este tentat să fure el însuși o bicicletă, continuând ciclul de furt și sărăcia.
Această poveste este atât de direct, aceasta joacă mai mult ca o parabolă decât o dramă. În momentul în care a fost eliberată, ea a fost văzut ca o fabulă marxist (Zavattini a fost membru al Partidului Comunist Italian). Mai târziu, scriitorul de stânga Joel Kanoff criticat finalul ca “sublima Chaplinesque dar insuficient de vedere social critic.” David Thomson a găsit poveste prea contrived, și a scris, “cu atât mai mult se vede” bicicletă hoț, denumit în continuare “duller omul devine și mai poetic și realizat de fotografie urbană De Sica pare.”

Adevărat in filme online Bicycle Thieves, Ricci este un personaj condus în întregime de clasă și nevoi economice. Nu există o mulțime altceva pentru el, cu toate că el vine în viață în scenă pizzerie. Adevărat, filmul nu face un punct de contrastantă sărăcia lui cu milionari-vie mari (bogăția este ilustrat ca fiind capacitatea de a cumpăra o placă de spaghete). Dar dacă filmul este permis să aștepte destul de mult – până realizatorii sunt moarte, până când neorealismul este mai puțin de o sursă de inspirație o memorie – “Hotul de biciclete” scapă din partea criticilor sale și devine, din nou, o poveste. Este cel mai fericit în acest fel in filme online Bicycle Thieves.