Bethlehem (2013) Film Online Subtitrat


Regia: Yuval Adler
Actori: Tsahi Halevi, Shadi Mar’i, Hitham Omari
An: 2013
Gen: Drama, Thriller
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Bethlehem

Razi, un agent secret israelian, e pe urmele lui Ibrahim, un palestinian acuzat de acte teroriste. Fratele lui Ibrahim, Sanfur, un adolescent de 17 ani, e informatorul lui Razi, agentul fiind pentru adolescent aproape ca un tată. După ce Ibrahim e ucis de israelieni, relația agentului cu informatorul său devine din ce în ce mai fragilă.


Trailer Bethlehem


Review Bethlehem

Adler arată lucrurile lui ca regizor în scenele dintre Razi și Sanfur, umorul lor și subtext neliniștit, precum și în toate scenele care arată intrarile si iesirile de supraveghere a poliției, plictiseală și frustrare, pericolele sale. “Betleem” ne arată modul în care acești informatori sunt curtați și utilizate, modul în care acestea sunt aruncate atunci când nu mai este util. Dar, Adler arată puterea ca director mai ales într-o secvență de acțiune fantastică unde agenții israelieni.

Chase Ibrahim printr-o piață și apoi în locuința în care Ibrahim și-a găsit adăpost. La fel ca israelienii de căutare acasă, o mulțime palestinian furios crește în putere din afara, aruncând cu pietre în soldații au intrat in panica de maimuțele van, tot așa cum disperat Ibrahim se angajează într-un stand-off sortit în interiorul casei. Este o secvență complicată, dar ea își menține puterea viscerală pe tot parcursul. Situatia este periculoasa palpabilă.

“Betleem” este interesat de loialități conflictuale, războiul între loialitatea față de sine, loialitatea față de familie, loialitatea față de comunitate și de istorie. Cine vorbește pentru palestinieni? Diferite grupuri de luptă, care afară, impingandu drumul lor spre partea din față a ambalajului pentru a obține fețele lor la știri. Sanfur este loial familiei sale, dar el simte, de asemenea, nevoia de a fi loial el însuși.