Basmele copilariei – Gulliver DUBLAT OnlineBasmele copilariei – Gulliver DUBLAT Online este un film de desene animate în regia lui Dave Fleischer, produs de Max Fleischer pentru Fleischer Studios şi difuzat de Paramount Pictures. Filmul este inspirat din aventurile lui Guliver în ţara liliputanilor descrise în romanul din secolul al 18-lea Gulliver’s Travels al scriitorului Jonathan Swift.

În noaptea furtunoasă din 5 noiembrie 1699, vasul cu care călătorea Guliver se scufundă, iar el este aruncat de apele oceanului pe ţărmul insulei Liliput, care era locuită de oameni foarte mici. Astfel Guliver, un uriaş printre liliputani, va fi implicat în numeroase aventuri încercând să prevină războiul dintre minusculul regat liliputan şi la fel de minusculul regat din insula învecinată Blefuscu.

Sau, va da o mână de ajutor celor doi îndrăgostiţi, prinţesa Glory din Lilliput şi prinţul David din Blefuscu. Dar, situaţia devine un pic periculoasă când cei trei spioni ai regatului din Blefuscu îi fură pistolul cu intenţia de a-l ucide.