Barbara (2012) film online subtitrat

Regia: Christian Petzold
Actori: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock
Anul: 2012
Gen: Drama
Durata: 105 minute
IMDB: 7.1

Femeia se află într-un parc, picioarele încrucișate, fumatul, relaxat. Doi bărbați grijă de ea de la o fereastră de mai sus parc, și ei au discute, privind în jos pe ea. „Dacă ar fi fost șase, ai putea spune că a fost sulky” unul dintre bărbați, spune. „Din incarcerarea ei, grupul ei de prieteni a fost distrus.” Ea se întâlnește cei doi bărbați, și o spune, „ea nu va veni într-un moment înainte de a fi timpul.” Este un schimb elocvent, și chiar mai elocvent filmat, femeia văzut în șut de la distanță, de sus. Ea știe că este în curs de privit. Ei „relaxare”, atunci, este un act de teatru publice.

Aceasta este scena de deschidere în thriller psihologic și politic eficient Christian Petzold lui „Barbara”, și-l stabilește tensiunea și atmosfera cu o precizie și o eleganță întinsă. Este Germania de Est, 1980. Barbara, femeia, jucat de muza regulat Petzold lui, Nina Hoss, este o blonda alertă rece. Barbara este un medic și a fost plasat într-o clinică medicală din mediul rural ca pedeapsă pentru aplicarea pentru viza de ieșire. Având în vedere un apartament de stat, Barbara este sub supraveghere constantă de către STASI. Andre, medicul care conduce clinica (jucat de blând, chipes Ronald Zehrfeld), este un informator pentru Stasi, și totuși nu pare devotat sau fanatic în acest rol. Prioritatea sa principala este pacientii sai. El ar dori, de asemenea, pentru a ajunge la Haga într-o zi, pentru a vedea lui Rembrandt „lecție de anatomie” în persoană, cu toate că speranța de a li se permite o astfel de excursie este slabă.

Andre recunoaște cadou Barbara, la locul ei de muncă în timpul primul ei schimbare, atunci când ea a diagnostichează corect o adolescentă (Jasna Fritzi Bauer) cu meningita, semnele pe care restul medicilor au ratat. Barbara, caracterul rece de auto-conștient fumat în parc, este o persoană complet diferită la locul ei de muncă. Fata a scăpat din Torgau, un lagăr de muncă socialist din apropiere, și Barbara ei tratează cu o camaraderie cald răutăcios, și citește-i pe timp de noapte. Alegerea Barbara de carte este semnificativ: Aventurile lui Huckleberry Finn.