Băieți buni – Goodfellas (1990) Film Online Subtitrat

Regia: Martin Scorsese
Actori: Robert De Niro, Paul Sorvino, Ray Liotta, Mike Starr, Frank Vincent
Anul: 1990
Gen: Drama, Crima, Biografie
Durata: 146 minute
IMDB: 8.7

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Băieți buni – Goodfellas este o capodoperă a genului semnată Martin Scorsese. Henry Hill (Ray Liotta) este un gangster de mâna a doua care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Ultimii doi ajung apoi să devină personaje importante ale Mafiei, în timp ce Henry este afectat de succesul lor. Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei.

Băieți buni – Goodfellas este o poveste clasica cu gangsteri, in care ne este prezentata povestea unor prieteni din copilarie, care trebuie sa creasca si sa se adapteze unui cartier si unei vieti in care legile mafiei dicteaza mersul lucrurilor. Filmul nu este moralizator si nu incearca sa prezinte personajele bune vis-a-vis de cele negative, ci doreste sa surprinda o stare de fapt, cit se poate de reala. 1955 – Mafiotul Truddy se ocupă de micuțul Henry. Acesta va lucra pentru el, va face trafic cu țigări și nu numai. Arestat, poliția este mituită iar “copilul” revine in afaceri. Anii trec, Paulie este la conducerea mafioților. Jimmy cu Tommy și Henry devin recuperatori ai Mafiei. Henry merge cu Jimmy la femei, ca acesta să o cucerească pe evreica , Karen. Henry se însoară cu Karen și au doi copii. 1970 – un mafiot al altui clan, este ucis iar cadavrul este ascuns. Henry iși ia amantă pe Janice Rosi, se ceartă cu Karen iar Mafia intuiește problema și-l cheamă la raport, pentru afacerile amoroase și nu numai.

loading...

Cele mai multe filme Băieți buni – Goodfellas, chiar și cele mari, se evaporă ca ceață, odată ce ați revenit în lumea reală; ei lasă amintiri în urmă, dar realitatea lor dispare destul de repede. Nu acest film, care arată cel mai bun regizor Americii la vârf de forma sa. Nici un film fin a fost niciodată făcut despre crima organizată – nici măcar “The Godfather”, deși cele două lucrări nu sunt cu adevărat comparabile.

“GoodFellas”, programat pentru a deschide 21 septembrie, în Chicago, este un memoriu de viață în Mafia, narată la persoana întâi de Henry Hill (Ray Liotta), un copil irlandez-italiană a cărui singură ambiție, din cele mai vechi adolescență, a fost pentru a fi un “șmecher”, un mafiot. Există, de asemenea, narațiune de Karen, fata evreiesc (Lorraine Bracco), care sa măritat cu el, și care a descoperit ca toată viața ei socială a fost brusc în interiorul Mafia; soții mob nu au mers niciodată nicăieri și a vorbit cu cineva care nu a fost parte din acea lume in filmul Băieți buni – Goodfellas, și, eventual,, spune ea, valorile Mafia a ajuns la par ca valori normale. Ea a fost chiar mândră de soțul pentru care nu se află în jurul casei toată ziua, pentru a avea energia si curajul de a ieși și să fure pentru o viață.

Există o adevărată Henry Hill, care a dispărut în anonimatul program de protecție a martorilor guvernului federal și care într-o perioadă de patru ani a spus tot ce știa despre mafie la reporter Nicholas Pileggi, a cărui Wiseguy: Viața într-o Mafia familie a fost un best-seller. Scenariul din Băieți buni – Goodfellas, de Pileggi și Scorsese distilează acele amintiri într-o ficțiune care, uneori, joacă ca un documentar, care conține atât de multe informații și senzație despre Mafia care în cele din urmă creează aceeași claustrofobic senzație soției lui Hill vorbește despre: Sentimentul că lumea mob este lumea reala.

Scorsese este chiar directorul – Băieți buni – Goodfellas – pentru acest material. El știe pe dos. Marea experiență formatoare a vieții sale a fost în creștere până în New York Little Italy ca un străin care a observat totul – un copil astmatic, care nu ar putea juca sport, a cărui sănătate a fost prea rău să-i permită să ducă o copilărie normală, care a fost adesea trecute cu vederea , dar niciodată nu a ratat nimic.

Există un pasaj la inceputul filmului Băieți buni – Goodfellas, în care tineri Henry Hill privește pe fereastra apartamentului familiei sale și se cu teamă și invidie fanfaronadă a smecheri de nivel scăzut în club sociale vizavi, impresionat de faptul că ele Trebuie fete, a condus mașini calde, a avut bani, că poliția nu le-a dat bilete, că, chiar și atunci când părțile lor zgomotoase a durat toată noaptea, nimeni nu a numit niciodată poliția.

Aceasta a fost viața a vrut să conducă in filme online Băieți buni – Goodfellas, naratorul ne spune. Memoria poate veni de la Hill și poate fi în cartea Pileggi, dar memoria de asemenea, este Scorsese, iar în cei 23 de ani l-am cunoscut, nu am avut niciodată o conversație care nu sa atins la un moment dat pe acea imagine centrală în viziunea sa de el însuși – de copilul din fereastră, vizionarea gangsterii de cartier.