Băiatul și bestia – The Boy and the Beast (2015) Film Online Subtitrat


Titlu original: Bakemono no ko
Regia: Mamoru Hosoda
Actori: Shôta Sometani, Rirî Furankî, Mamoru Miyano, Kumiko Asô
An: 2015
Gen: Animatie, Actiune, Aventura
IMDB: 7.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Băiatul și bestia – The Boy and the Beast

Shybuia: lumea oamenilor. Jutengai: lumea Bestiei. Băiatul și Bestia trăiesc izolați în două lumi separate, dar într-o zi băiatul intră în lumea Bestiei și devine discipolul Bestiei Kumatetsu și primește numele de Kyuta. Această întâlnire spectaculoasă este începutul unei aventuri care depășește limitele imaginației.

The Boy and the Beast/Băiatul și Bestia este o călătorie spre un univers fantastic, cu momente emoționante și amuzante. O călătorie în care spectatorul redescoperă valoarea prieteniei, a loialității și a dragostei.

Premii/Nominalizari: Annie Awards: Nominated for Best Animated Feature – Independent, San Sebastian Film Festival: Official Selection, Toronto Film Fesival (TIFF Kids), Gijón Film Festival: Official Selection (Animation)


Trailer Băiatul și bestia – The Boy and the Beast


Review Băiatul și bestia – The Boy and the Beast

De animeul Băiatul și bestia (Bakemono no Ko) nu auzisem până acum câteva săptămâni, când am văzut întâmplător trailerul pe internet. Mi-am dat seama imediat că vreau să văd acest film și nu neapărat pentru că părea o animație bine făcută. Ci pentru că m-a prins povestea ei. Regizorul Mamoru Hosoda, cunoscut deja pasionaților pentru animațiile sale Copiii lupi sau Războaiele verii, este unul din talentele promițătoare ale Japoniei. Considerat de mulți un succesor al lui Hayao Miyazaki. Lansat în vara lui 2015. Băiatul și bestia a ajuns în România în același timp cu nominalizarea sa la premiile Oscar, la categoria filme de animație.

Din primele minute filmul se prezintă ca o confruntare între lumină și întuneric, între flăcări și negură. Însă povestea se dezvoltă treptat, pornind de la drama lui Ren, un băiețel în vârstă de 9 ani a cărui mamă divorțată tocmai murise. El se simte copleșit de durere și de singurătate, tânjește după dragostea tatălui său plecat și nu își dorește să rămână cu familia mamei sale. Singurul său companion este șoricelul Chiko, cel care devine un alter ego al conștiinței lui Ren și care îi poate îndulci până și pe cei mai serioși spectatori.
maestrului său.