Awake The Life of Yogananda (2014) Documentar Online Subtitrat

Regia: Paola di Florio, Lisa Leeman
Actori: George Harrison, Anupam Kher, Russell Simmons
An: 2014
Gen: Documentare
IMDB: 7.4
Durata: 87 minute

Folositi butonul CC pentru Subtitrare!

loading...

“Acest pământ nu este altceva decât filme pentru mine”, a declarat Paramahansa Yogananda în autobiografia sa cea mai bine vanduta unui yoghin, de asteptare de viata in sine “, nimic altceva decât umbre și lumină”. Filmul Awake The Life of Yogananda este un mediu natural, apoi, pentru a transmite viața celebrului profesorului. Dar, Trezeste-te: Viața lui Yogananda este o binecuvântare mixtă: o privire de ansamblu interesantă pentru cei care cunosc foarte puțin sau mult despre omul și mesajul său; frustratingly incompletă pentru toată lumea între ele.

Mai mult decât hagiografie film biografic, filmul Awake The Life of Yogananda a fost cu siguranță un travaliu de devotament pentru Lisa Leeman și Paola di Florio, care ia o abordare înflorituri la realizarea de filme documentare. Capetele de vorbesc includ Ravi Shankar, Deepak Chopra, și George Harrison. (Și ei, probabil, ar fi sărit peste clipul defunctului Beatle spunând: “Dacă nu pentru Yogananda, probabil că nu ar avea o viață.”)

S-ar fi ajutat să menționeze teosofia și celelalte interese proto-new-age, care ia salutat pe yoghinul indian-născut când sa mutat la Los Angeles. După succesul inițial la sediul său Mount Washington, el a fost afectat de scandaluri hyped-media și xenofobie generală. Dar nu există nici o explicație a rupturii foarte publice cu colegul său cheie, cu atât mai puțin carismatic, dar mai businesslike Dhirananda. (Sugestie: aceasta a fost cea mai mare parte despre femei tinere și bani vechi). De asemenea, nu există nimic despre viața sa privată sau obiceiuri personale. Yogananda a fost notabil voluminoasă, iar moartea sa subită, în 1952, este tratată ca inevitabilă.

Problema mai mare nu este absenta din documentarul Awake The Life of Yogananda, dar prea mult; realizatorii folosesc fiecare truc de postproductie moderne, care combină travelogues, re-creații, secvențe de vis, animație CGI și efecte, on-the-nas imagini de arhivă (în cazul în care cineva menționează un record de fonograf, vezi un LP), și un coleg reconstituie pași guru cu privire la un pelerinaj indian. Acest lucru arată o surprinzătoare lipsă de credință în materialul de miez, și, chiar mai rău, ea ascunde lucrurile cu adevărat remarcabile au fost în stare să sape în sus, inclusiv secvențe reale de Yogananda turnee din SUA in 1920, iar mai târziu turneu patria sa și întâlnirea Mahatma Gandhi. Imagini cu el rezemarea cadavrul propriului său guru mort, Yukteswar, afectează în mod special. Iar filmul, cel puțin, va primi telespectatorii interesați mai în detaliu această cifră totemică.