Anomalisa (2015) Film Online Subtitrat


Gen: Drama, Comedie, Animatie
Scenariu: Charlie Kaufman
IMDB: 7.3
Regizor(i): Duke Johnson, Charlie Kaufman
Actori: Tom Noonan, Jennifer Jason Leigh, David Thewlis


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis Anomalisa

Anomalisa are o distribuție care îi include pe Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan și David Thewlis și spune povestea unui bărbat care “se luptă cu propria inabilitate de a relaționa cu alți oameni”.


Trailer Anomalisa


Review Anomalisa

După 3 ani de producție filmul a fost lansat oficial la câteva festivaluri în septembrie 2015. A devenit atunci prima animație din istorie care câștigă Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Veneția. După acest succes urmat de nominalizările obținute la Festivalul Filmului Independent de la Toronto, Paramount Pictures a decis achiziționarea drepturilor de distribuție a filmului la nivel global.

Matt Patches de la Esquire spune despre Anomalisa că este ”cel mai uman film al anului și nu joacă nici măcar un singur om în el”. De altfel, filmul este foarte bine primit de critici. Pe Rotentomatoes are 94% din peste 100 de review-uri, iar pe Metacritic 92% din 32 de review-uri.

Filmul este adaptarea piesei de teatru omonime scrise de același Kaufman sub pseudonimul Francis Fregoli. Interesant este faptul că Charlie Kaufman a ales să folosească în film, pentru voci, aceeași actori din distribuția originală a piesei de teatru: Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan și David Thewlis.

David Thewlis, un actor american cu un ușor accent britanic, este vocea personajului principal, Michael Stone, care pleacă în Cincinnati pentru o conferinţă unde urmează să fie speaker. Tom Noonan face vocea tuturor celorlalte personaje din film, indiferent că sunt copii, bărbați sau femei, până când Stone o întâlnește pe Lisa. Vocea Lisei este interpretată de actrița Jennifer Jason Leigh, reprezentând astfel anomalia din această lume ciudată a lui Michael Stone. De aici și numele, “Anomalisa”.