Amy (2015) film online subtitrat

Regia: Asif Kapadia
Actori: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson
Anul: 2015
Gen: Documentar, Biografie, Muzical
IMDB: 7.9

Spre sfârșitul vieții ei scurte, Amy Winehouse a trecut singur, Dragostea este un joc pierdut, suna ca un lamento privată – ca și cum ați fost spionaj pe ea greblat jarul unei relații pierdut. Dar, în Amy, documentar Asif Kapadia despre viața cântărețului și moartea, piesa pare a sări înapoi pe cantareata sa, transformând lamentarea într-un necrolog.

“Jucat de trupa / Iubirea este o mână pierde.” “Chiar dacă aș lupta orb / Iubirea este un destin demisionat.” Deși ea a înregistrat aceste cuplete La începutul anului 2006, cel puțin un an înainte de a deveni un star global, există un uimitor mult -sightedness încuiat în ele care apare pe parcursul acestui film patrunzator trist și onorabilă.

loading...

Chiar mai mult decât ei, decopertarea cer talent, dragoste a fost defect Amy Winehouse lui tragic – dragoste pentru muzica, publicul ei, tatăl ei, soțul ei, și ritualul de performanță în sine. Și în Amy, tu de multe ori cum că vezi dragostea a fost diferit rambursat cu exploatarea și trădare. Este un film care te face sa supărat și trist recent despre pierderea Winehouse atât de devreme – înainte de albume trei, patru, cinci și mai multe, înainte de premii pentru întreaga activitate și retrospective, a scandalos tineri iubiții strălucitoare și orăcăind rezidențe Vegas.

Dar, în acest sens, se forțează să recunoască egoismul mare de care furie și tristețe. Ca devine shatteringly clar, ultimul lucru pe care ar trebui să ne fi cerut Winehouse a fost mai mult. Kapadia face să te simți că presiunea care poartă în jos pe ea de la început: în primul rând ușor, în timp ce canta in baruri întunecate și dens de jazz, imprastiind sufletul ei în ture publicului, iar apoi, mai târziu, când ea devine prins în echipamentul de faima, ca insuportabil ca șurubul cu cap crestat.

Ca și în regizorului documentar anterior cu privire la Formula One driverul Ayrton Senna, toată această poveste este spusă prin imagini de arhivă și fotografii – deși aici sunt adesea însoțite de interviuri audio cu vampirish fostul ei soț Blake Fielder (fosta Fielder-Civil), ei tatăl Mitch, mama Janis, alți membri ai familiei, prieteni apropiați și asortate și asociați.

Ocazional există găuri în poveste, care este pur și simplu un dezavantaj al tehnicii: de înțeles, nimeni nu vrea să se implice în descoperirea inițială de heroină Winehouse lui și cocaina crack, sau decizia de a-i ține pe drum, atunci când ea a fost la cel mai mic ei reflux. Dar golurile sunt în mare parte acoperită de propria voce Winehouse, care vine hohotitor înapoi la viață prin conversații acasă-film cu inima deschisă cu prietenii, frecvent interviuri perspicace și amuzant cu jurnaliștii și cu privire la spectacole de chat, și mai presus de toate, în versurile sale.

Piesele sunt esențiale – și Amy te face sa dai seama că sunt mereu. Muzica Winehouse a fost intens autobiografic, și ori de câte ori joacă în film, Kapadia rulează versurile pe ecran în script de mână, desen liniște atenția asupra numeroaselor punctele de contact între viață și artă ei. Mai puternic decât mine este o reflectare ciudat pe un ex-iubit slabă, în timp ce despre ce este vorba Men? alege peste infidelitatea tatălui ei în timpul copilăriei ei. (“M-am simțit Amy a fost de peste o destul de rapid”, Mitch comentează mai târziu. Momente subtile, cum ar fi acest lucru în mod clar cât de diferit real Winehouse a fost de la versiunile care familia ei, de management și fanii au crezut în)

Ceea ce este clar, însă, atât prin cuvinte proprii tatălui ei și versurile dezintoxicare cântec, este că el a fost, timp de cel puțin o vreme, o forță motrice din spatele menținerea ei într-un turneu de concerte lucrativ și departe de ajutor profesionist. (Nu e de mirare Mitch și familia Winehouse prin extensie, a renegat zgomotos film.) “N-am timp / Și dacă tatăl meu crede că sunt bine …”: pentru o vreme acestea au fost cuvintele de a trăi prin, și mai târziu, cuvintele să moară de prea.

De fapt, cel mai nemilos truc din arsenalul Kapadia este modul în care filmul său transformă încet Rehab de o înregistrare hit familiar într-o mantra auto-distructiv. Este piesa care semnalizează Winehouse a “facut”, iar atunci când am început a auzi, este însoțit de un furtuni cu fulgere de fotografierea cu bliț.