Amelie (2001) Film Online Subtitrat

Titlu original: Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
Regia: Jean-Pierre Jeunet
Actori: Jamel Debbouze, Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Audrey Tautou
Anul: 2001
Gen: Romantice, Comedie
Durata: 122 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Amelie crește singur și singur, o chelneriță într-un bistro colț, până la o zi la moartea printesei Diana schimbă totul. Da, șocul de știri provoacă Amelie să renunțe la o capac de sticla, care borcane pierde o piatră în peretele plat ei, care o conduce de a descoperi o cutie veche ruginit în care un băiat de demult tezaurizate comorile. Și în urmărirea celui care a fost acel băiat, și revenirea cutia, Amelie găsește de lucru vieții ei: Ea va face pe oameni fericiți. Dar nu în nici un fel vechi. Da, ea însăși (și noi) vor amuza prin conceperea stratagemele mai extraordinare pentru a aduce cu privire la fericirea lor.

Am început auzit “Amelie” în luna mai, la Festivalul de Film de la Cannes, în cazul în care a existat un scandal atunci când “Amelie” nu a fost aleasă pentru selecția oficială. “Nu serioasă” mirosit autoritățile deosebit de grave, care decid aceste probleme. Filmul a jucat în teatre comerciale ale străzilor din spate, în cazul în care publicul vibrat cu plăcere. Ea a continuat să câștige premiile audiență la Edinburgh, Toronto și Chicago festivaluri de film, și am nota pe Internet Movie Database că aceasta este votată în prezent cel mai bun film al 54-lea din toate timpurile, și nici măcar nu și-a deschis în America încă.

loading...

Nu sunt sigur “Amelie” este mai bună decât “Fargo” (nr.63) sau “The General” (nr 87), dar știu ce reflectă vot: satisfacția imediată cu o peliculă care este tot bunătatea și cheer– sassy, ​​luminoase și capricios, filmate cu virtuozitate orbitoare, și a stabilit la Paris, orașul iubim atunci când sizzles și când a drizzles. Desigur, acest lucru nu este o modernă Paris realist, iar unii critici au mirosit și despre asta: Este curat, ordonat, în condiții de siguranță, colorat, nu are probleme sociale, și este populat în întregime de către cetățeni, care arata ca extra-uri din “Un american din Paris.” Aceasta este aceeași Paris care a produs Gigi si inspectorul Clouseau. Acesta nu a existat niciodată, dar e in regula.

După ce a descoperit cutia și aducerea fericire proprietarului, Amelie improvizează alte acte de bunătate: pictura de cuvinte poze o stradă aglomerată pentru un om orb, de exemplu, și pretinzând pentru a găsi scrisori de dragoste de mult pierdute la concierge-o de la soțul ei mort , care, probabil, nu trimis-o atât de mult ca un bilet de loterie. Apoi, ea întâlnește Nino (directorul Mathieu Kassovitz), care lucrează cu indiferență într-un magazin porno și are grijă doar pentru hobby-ul său, care este de a colecta fotografiile oamenii nu doresc din aceste cabine foto automate și le transformă în colaje de expresii faciale eșuate .

Amelie place Nino atât de mult că o zi, atunci când ea îl vede în cafenea, ea se dizolvă. Literalmente. Într-o baltă de apă. Ea vrea Nino, dar unele capriciu pixie o împiedică de la a merge despre orice într-o manieră simplă și de succes nu are nici o fericire pentru ea, cu excepția cazului când vine vorba despre prin intamplare. Trebuie să existe momente când Nino întreabă dacă el este binecuvântată sau urmărită.

Jean-Pierre Jeunet sa specializat în filme de invenție vizuale uimitoare, dar, din păcate, narațiuni impenetrabile ( “Delicatese”, “Orașul copiilor pierduți”). El a lucrat la Hollywood ca director al “Alien: Resurrection” (1997), plasându-se, am scris “, în ceea ce arata ca o mare cuier, gol umplut cu piese de depozit de oțel prefabricate.” Cu “Amelie”, a a scuturat libere de la obsesia lui cu rugina si dezordinea, și a făcut un film atât de plin de lumină și aer, e ca el a luat tratamentul. Filmul este umplut cu focuri individuale mari și idei. Una dintre cele mai bune atunci când vine Amelie ridică la înălțime, pe terasa Montmartre și întreabă câți oameni din Paris sunt orgasm în acel moment exact, și le-am, 15 în toate vedea, într-un montaj rapid de fericire hilare. Este această secvență nevinovat, plus o scenă naștere la fel de inofensiv, care a cauzat MPAA pentru a da filmului un rating R nemeritat.