Amadeus (1984) Film Online Subtitrat

Regia: Milos Forman
Actori: Simon Callow, F. Murray Abraham, Roy Dotrice, Tom Hulce, Charles Kay
Anul: 1984
Gen: Drama, Biografie, Muzicale
Durata: 160 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Scena cea mai în mișcare în filmul Amadeus are loc la patul de moarte al lui Mozart, în cazul în care marele compozitor, doar 35, dicteaza paginile finale ale lui mare “Requiem” pentru a Salieri, stând la picioarele patului, cu pană și manuscris, trăgând notele de la creier febril lui Mozart. Această scenă se mișcă nu din cauza Mozart este pe moarte, ci pentru că Salieri, rivalul său pe tot parcursul vieții, face eforturi pentru a extrage din muribund încă o altă capodoperă, care va ilumina modul sărăcăcios munca Salieri este. Salieri urăște Mozart, dar iubeste muzica mai mult, și nu pot trăi fără încă un lucru mai mult că el poate retrimis pentru perfecțiune. Adevărat, Salieri intenționează să solicite lucra ca propriul său – dar pentru un om ca el, care va fi încă o rotație a șurubului.

“Amadeus” (1984) a cuprins Premiile Academiei și a avut un succes populară considerabil. Atunci când consideră că 98 la suta din publicul american nu ascultă niciodată la o stație de muzică clasică, este uimitor faptul că Mozart a devenit pentru un timp un best-seller, și nu numai la femeile asigurate de talk show-guru care muzica sa amplificat coeficientul de inteligenta al embrioni. Succesul filmului Amadeus este explicată în parte, cred, prin strategia de portretizarea Mozart nu ca un model al cărui măreție este o povară pentru noi toți, ci ca un nătărău proto-hippie, cu un chicotit ascuțit, un overfondness pentru băutură, și un soţia plină de viață căruia îi plăcea să-l alunge în patru labe.

loading...

Aceasta nu este o vulgarizare lui Mozart, ci un mod de dramatiza că genii adevărate ia rareori propria muncă serios, pentru că este vorba de atât de ușor pentru ei. mari scriitori (Nabokov, Dickens, Wodehouse) face să arate ca joc. scriitori aproape-mari (Mann, Galsworthy, Wolfe) să pară triumf herculeană. Este la fel de adevărat în fiecare domeniu; compara Shakespeare la Shaw, Jordan a Barkley, Picasso la Rothko, Kennedy Nixon. Salieri ar putea tensiona și geme și nasc zângănitor jingle-uri; Mozart ar putea constitui, astfel încât bucurie părea, Salieri plâns, să fie “luați dictare de la Dumnezeu in filme online Amadeus.”

“Amadeus” a fost adus de către producător independent Saul Zaentz ( “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, “Insuportabila ușurătate a ființei”, “The English Patient”), care a adus jocul Peter Shaffer și atribuit dramaturgul a se adapta cu directorul Milos Forman. model Zaentz, așa cum se poate vedea, este de a lua succese literare care par unfilmable – prea ambițioase, prea specializate – și să le filmeze. Forman, un regizor ceh care întoarse cu spatele la ruși și a venit să lucreze în America, dar nu exact la Hollywood, a regizat “Cuibul de cuci” (1975), “Hair” (1981) și “Ragtime” (1984).

Precursorul cheie este “Hair”. El vede Mozart ca pe un frate spiritual al hippies care thumbed nasul lor la convenție, confuze simțurile lor cu intoxicante, și încântat în cursuri bătrânii lor. Într-un film în care toată lumea poartă peruci, peruci Mozart (am observat în analiza mea inițială) nu arata ca toată lumea lui. Ei au doar cea mai mică sugestie de punk, doar cea mai mică umbrirea roz. Nu este ceva despre apartamentul Viena lui Mozart, mai ales spre sfârșitul Amadeus, care vă amintește pad unui muzician de rock nou-bogat: Chiria este cer-mare, mobilierul sunt rare și întâmplătoare, munca este împrăștiată peste tot, menaj a fost neglijată , există sticle goale în colțuri, iar patul este centrul vieții.