Allegiant (2016) Film Online Subtitrat

Regia: Robert Schwentke
Scenariu: Noah Oppenheim, Adam Cooper
Actori: Zoë Kravitz, Theo James, Shailene Woodley, Naomi Watts, Miles Teller, Maggie Q
Anul: 2016
Gen: Actiune, Aventura, Mister
IMDB: 6.0

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Trailer Allegiant (2016)

Sinopsis film Allegiant (2016)

După cutremurătoarea revelație din Insurgent, Tris și Four sunt obligați să evadeze dincolo de zidurile care înconjoară orașul Chicago. Pe lângă pericolele necunoscute care îi așteaptă, asta mai înseamnă și să-și abandoneze pentru prima dată prietenii și familia. Tot ce știau devine irelevant în această nouă lume, iar cei doi trebuie să aleagă în cine să aibă încredere în momentul în care izbucnește un război care amenință întreaga omenire. Pentru a supraviețui, Tris va lua decizii aproape imposibile care îi vor testa curajul, puterea de sacrificiu și iubirea.

Review film Allegiant (2016)

A treia parte este aici.. realizată mult mai SF decât trebuia, dar umanizată prin dialogurile și discursurile despre cum toți oamenii sunt egali sau feminism.

Niciun secret, toți știți că o apreciez pe Shailene Woodley. Îmi amintesc și acum că în 2014 am câștigat o invitație dublă de la CineAmator, pentru Divergent. Atunci făceam cunoștință cel mai bine cu distopiile, cu Shai și cu seria Veronicăi Roth. Care mi-a plăcut. Pelicula, de asemenea, mi-a plăcut foarte mult și rămâne una dintre post-apocalipticele dragi mie. E mai reală, mai caldă, chiar mai romantică.

S-o luăm pe rând, pentru că dezamăgirea mea, care a prins contur după Insurgent (2015), se păstrează și acum. M-am detașat de acțiunea din cărți, așa că am privit Allegiant ca pe un film ce are (speram) un scenariu bine scris și o regie bine coordonată. Noup; rămânem în același SF prea SF care a început odată cu Insurgent și care sper că s-a terminat acum. Îmi doresc un final decent. Actorii mi se par foarte bine aleși, însă Tris (Shailene Woodley, vădit absentă, cumva aparent deranjată de direcția în care se îndreaptă personajul ei sau de acțiune în sine) este pe locul 2 în acest film, iar acțiunea e acaparată (la propriu și la figurat), de Four (Theo James, care mi-a plăcut cel mai mult dintre actorii tineri).

Nu-mi dau seama dacă au modificat povestea în așa hal încât fanele lui Four să fie mulțumite puternic sau, pur și simplu, s-a produs o eroare undeva. După ce a încercat să afle cine este și încotro se îndreaptă, în Divergent, Tris trece prin alte aventuri în Insurgent, ca totul să conducă la pasul important din Allegiant. Împreună cu Four, Christina (Zoë Kravitz, care apare prea puțin), Peter (Miles Teller, talentat, dar nu știu ce tot fac cu personajul lui; și da, e amuzant, până în scena finală în care se forțează atât de mult glumele personajului încât n-am mai râs), Tris decide că este momentul să treacă dincolo de zidul ce înconjoară orașul Chicago, singura lume pe care ei au cunoscut-o până acum. Dincolo de zid începe acel SF de care vă spuneam mai devreme.

Și care nu doar începe, dar nici nu se mai termină. Și acum mă bântuie scena în care Tris este decontaminată (Dumnezeule!). Mesajul, însă, rămâne unul frumos. Toți oamenii merită salvați, toți suntem egali. Tehnic, imaginea nu e rea și nu te mai forțează să porți ochelari 3D inutili (ca la Insurgent), efectele arătând uneori a ceva ieftin, din păcate, tocmai pentru că sunt atât de împinse la extrem. Coloana sonoră este genială – puternică și frumos așezată pe scene. Ascendant (2017) va fi regizat de altcineva! Și este ultimul capitol al seriei, ce va fi dezvăluit în vară, nu în primăvară ca precedentele, rămânând ultima mea speranță la un final în concordanță cu Divergent (2014). Și-l aștept cu nerăbdare.