Aferim! (2015) film online subtitrat

Gen: Aventura, Comedie, Drama, Romanesti
Scenariu: Radu Jude, Florin Lazarescu
IMDB Rating: 8,3
Regizor(i): Radu Jude
Actori: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Toma Cuzin

loading...

Un sclav țigan fugar la începutul secolului 19 Valahia este vânați de un polițist și fiul său în funcție mai realizat si original Radu Jude lui încă, “Aferim” În cele două filme anterioare, laitmotiv Jude a fost lipsa de umanitate oamenilor unul față de celălalt, plin de jocuri de putere și umilințe. Aici el rămâne fidel la tema, folosind acest alb-alb uber-oater a urmări rădăcinile caracteristici mai puțin pozitive ale societății românești. În timp ce tonul este uneori prea strident, “aferim!” Este un, privirea adânc inteligent excepțional într-o perioadă istorică cheie, făcut cu spirit, precum și furie. Festivaluri va verifica cu siguranță în, cu posibile vanzari euro între distribs de specialitate.

“Aferim!” Este o expresie Otoman însemnând “bravo !,” un cuvânt folosit cu ironie adânc în film, dar una care poate fi la fel de regizat, fără nici o ironie, la director. O mare parte din prospețimea constă în modul Iuda renunță la capcanele tradiționale istorice filmate chiar în timp ce de clivare la structura clasică a-vânătoare fugitive western. Nu e nimic serios sau prettified aici, și în timp ce o cantitate semnificativă de cercetare de fond este pe emisiune, Helmer o folosește pentru a re-crea o atmosferă mai degrabă decât un anumit eveniment, sacrosancte.

În timp ce ni se spune că acțiunea are loc în anul 1835 Țara Românească, nu există cărți de titlu de fundal pentru a plasa era în context; lipsa lor poate confunda unii spectatori, dar este reconfortant să nu trebuie să se bazeze pe o astfel de dispozitiv ne-cinematic, de multe ori putin elegant. În plus, un public pasionat ochi (și fără îndoială, “aferim!” Se face cu consumatorul Arthouse inteligent în minte) ar trebui să poată culege o mulțime de informații de la micile detalii, inclusiv schimbări în limba și variații semnificative în rochie. Alegerea an este cheia, atunci când principatul era încă nominal otomană, dar controlată de Rusia. În plus, până în 1856, romii au fost sclav să fie cumpărate și vândute.