A Night to Remember (1958) Film Online Subtitrat


Regia: Roy Ward Baker
Actori: Kenneth More, Ronald Allen, Robert Ayres
An: 1958
Gen: Actiune, Drama, Istorice
IMDB: 7.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis A Night to Remember

Filmul realizat de britanicul Roy Ward Baker este cea mai onestă relatare a evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Când transatlanticul Titanic s-a scufundat în apele Atlanticului de Nord, la sud de insula Terra Nova. Producția britanică nu este o poveste romantică, ci doar o prezentare a evenimentelor din acea fatidică seară. Combinând imagini de arhivă cu scene filmate special pentru film, încercând să contureze întregul tablou al terorii într-o manieră cât mai realist posibilă. În ciuda faptului că nu s-a bucurat de același succes ca și ecranizarea americană a lui Jean Negulesco. Pelicula britanică este cea mai apreciată de către critici.

Iar James Cameron a utilizat o parte din dialogurile și scenele din A Night to Remember în superproducția din 1997. Câștigătoare a unsprezece premii Oscar. Scenariul filmului se bazează pe cercetările lui Walter Lord. Autor a mai multor cărți despre dezastrul Titanicului. Iar regizorul Roy Ward Baker evită pe cât de mult posibil intercalarea unor povești fictive în acțiunea filmului, motiv pentru care A Night to Remember este privit drept cel mai bun film despre Titanic în ceea ce privește acuratețea istorică.

Cele două ore ale producției britanice cuprind mare parte din tragediile individuale care au avut loc în noaptea scufundării vasului despre care se credea că ar fi indestructibil. Roy Ward Baker aduce în scenă cele mai importante personaje care și-au făcut simțită prezența în cadrul catastrofei, de la căpitanul Edward Smith, aflat la ultimul său voiaj, până la lașul Bruce Ismay, directorul companiei White Star Line.


Trailer A Night to Remember