2001 A Space Odyssey (1968) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Odiseea Spațială 2001
Regia: Stanley Kubrick
Actori: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Leonard Rossiter
Anul: 1968
Gen: Mister, SF
Durata: 141 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Nici o parte mica a efectului său vine de la muzica. Deși Kubrick comandat inițial un scor original din Alex de Nord, el a folosit inregistrari clasice ca o pistă temporară în timpul editării filmului, și au lucrat atât de bine ca el le-a păstrat. Aceasta a fost o decizie crucială. Scorul de Nord, care este disponibil pe o înregistrare, este un loc de muncă bun de compoziție a filmului, dar ar fi fost greșit pentru 2001 A Space Odyssey, deoarece, la fel ca toate scorurile, acesta încearcă să sublinieze acțiunea -. pentru a ne da indicii emoționale muzica clasica ales de Kubrick există în afara acțiunii se înalță ea vrea sa fie sublim,.. aceasta aduce o seriozitate și transcendență la elementele vizuale.

Luați în considerare două exemple. Valsul Johann Strauss “Dunărea albastră”, “care însoțește andocare a navetei spațiale și stația spațială, este în mod deliberat lent, și așa este acțiunea. În mod evident, un astfel de proces de andocare ar trebui să aibă loc cu extremă precauție (așa cum știm acum din experienta), dar și alte directori ar fi găsit baletul spațiu prea lent, și perforate-l cu muzica palpitant, care ar fi fost greșit in 2001 A Space Odyssey.

loading...

Ni se cere în scenă a contempla acest proces, să stea în spațiu și de ceas. Știm muzica. Se procedează așa cum trebuie. Și așa mai departe, printr-o logică aparte, hardware-ul de spațiu se mișcă încet, deoarece este păstrarea ritmul de vals. În același timp, există o înălțare în muzica care ne ajută să simtă măreția a procesului din 2001 A Space Odyssey.

Acum ia în considerare utilizarea faimos Kubrick a lui Richard Strauss “Așa grăit-a Zarathustra. ” Inspirat de cuvintele lui Nietzsche, cinci notele sale de deschidere îndrăznețe întruchipează ascensiunea omului in sfere rezervate pentru zei. Acesta este rece, înfricoșătoare, magnific.

Muzica este asociat în film 2001 A Space Odyssey cu prima intrare din 2001 A Space Odyssey, a conștiinței omului în univers – -și cu eventuala trecerea constiinta pe un nou nivel, simbolizat de copil star de la sfârșitul filmului. Când muzica clasică este asociat cu divertisment popular, rezultatul este, de obicei, să-l trivializa (care pot asculta “William Tell Overture ” fără să se gândească de Lone Ranger?). filmul 2001 A Space Odyssey lui Kubrick este aproape unic în consolidarea muzica prin asocierea sa cu imaginile sale.

Am participat la premiera din Los Angeles a filmului 2001 A Space Odyssey, în 1968, la Teatrul Pantages. Este imposibil de a descrie anticiparea în public în mod corespunzător. Kubrick a lucrat la filmul în secret timp de câțiva ani, în colaborare, publicul a știut, cu autorul Arthur C. Clarke, efecte speciale de experți Douglas Trumbull și consultanți care l-au sfătuit cu privire la detaliile specifice ale viitorul său imaginar – totul, de la Design stație de spațiu pentru a logo-urile. Temându-a zbura și se confruntă cu un termen limită, Kubrick a navigat din Anglia pe Queen Elizabeth, face editarea în timp ce la bord, și a continuat pentru a edita filmul în timpul unei călătorii cu trenul de cross-country. Acum, în cele din urmă a fost gata pentru a fi văzut.

Pentru a descrie prima vizionare ca un dezastru ar fi greșit, pentru mulți dintre cei care au rămas până la sfârșitul știut că a văzut una dintre cele mai mari filme făcute vreodată. Dar nu toată lumea a rămas. Rock Hudson urmărit pe culoar, plângându-se: “Va cineva să-mi spui ce este iadul vorba? ” Au fost multe alte părăsirea sesiunilor, iar unele agitație într-un ritm lent al filmului (Kubrick taie imediat la aproximativ 17 minute, inclusiv o secvență pod care în esență repetă altul).

Filmul 2001 A Space Odyssey nu a furnizat narativ clar și de divertisment ușor tacuri publicul așteptat. Secvențele de închidere, cu astronautul inexplicabil se găsească într-un dormitor, undeva dincolo de Jupiter, au fost derutant. Judecata peste noapte la Hollywood a fost că Kubrick a devenit deraiat, că, în obsesia lui cu efecte și stabilite de piese, acesta nu a reușit să facă un film.

Ceea ce a făcut de fapt a fost facă o declarație filosofică despre locul omului în univers, folosind imagini cu cele mai înainte l-au folosit cuvinte, muzică sau rugăciune. Și el a făcut într-un mod care ne-a invitat să-l contemple – să nu-l experimenteze indirect de divertisment, cum am putea într-o bună peliculă convențional SF, dar să stea în afara acesteia ca filosof ar putea, și cred despre el .

Filmul 2001 A Space Odyssey se încadrează în mai multe mișcări. In primele maimute, preistorice, confruntate cu un monolit negru misterios, s-au învață că oasele pot fi utilizate ca arme, și, astfel, a descoperi primele lor unelte. Întotdeauna am simțit că suprafețele artificiale netede și unghiurile drepte ale monolitului, care a fost în mod evident făcute de ființe inteligente, a declanșat realizarea într-un creier de maimuță ca inteligenta ar putea fi folosite pentru a modela obiectele lumii.

Osul este aruncat în aer și se dizolvă într-o navetă spațială in filme online 2001 A Space Odyssey (acest lucru a fost numit cel mai lung bliț înainte în istoria cinema). Ne întâlnim Dr. Heywood Floyd (William Sylvester), în drum spre o stație spațială și luna. Această secțiune este în mod voit anti-narativ; nu există pasaje de dialog suflare să ne spună misiunii sale. În schimb, Kubrick ne arată punctele caracteristice ale zborului: proiectarea cabinei, detaliile de serviciu în timpul zborului din 2001 A Space Odyssey, efectele de gravitate zero.