12 oameni furioși – 12 Angry Men (1957) Film Online Subtitrat

Regia: Sidney Lumet
Actori: Henry Fonda, John Fiedler, Jack Warden, Jack Klugman, E.G. Marshall, Martin Balsam
Anul: 1957
Gen: Crima, Drama
Durata: 96 minute
IMDB: 8.9

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Acțiunea filmului 12 oameni furioși – 12 Angry Men se compune din deliberările celor doisprezece jurați chemați să se pronunțe asupra vinovăției unui tânăr de 18 ani, de origine hispanică, învinuit ca și-ar fi ucis tatăl. Ceea ce părea inițial un caz limpede, fără complicații, se va transforma într-o etalare a prejudecăților fiecarui personaj în parte, legate de proces, de acuzat sau de ceilalți membri ai juriului.

In camera juratilor, 12 oameni furioși – 12 Angry Men dezbat o crima de gradul unu. Cel judecat este un tanar care si-a ucis tatal cu un cutit. Dupa toate evidentele si circumstantele prezentate pe parcursul procesului se pare ca verdictul juratilor va fi acela de vinovat. Cel de-al optulea jurat nu este insa convins ca tanarul trebuie ingropat undeva intr-o puscarie si cere sa se analizeze din nou toate datele aduse de avocati. In ciuda opozitiei evidente a celorlalti jurati, acesta nu se lasa convins si astfel dezbaterile capata proportii ciudate. Luand de la capat analiza probelor, privind mai putin subiectiv cazul si admitand ca unele marturii pot fi influentate de circumstante si personalitatea martorilor, cei 12 jurati decid, dupa lungi dezbateri, ca tanarul nu este vinovat.

loading...

Filmul 12 oameni furioși – 12 Angry Men ne arată nimic din procesul propriu-zis, cu excepția judecătorului superficială, aproape plictisit, taxa pentru juriul. tonul vocii sale indică faptul că verdictul este o concluzie dinainte. Am auzit nici procurorul, nici de apărare avocat, și să învețe probelor numai la mâna a doua, așa cum juratii le dezbate. Cele mai multe filme sala de judecată simt că este necesar să se încheie cu un verdict clar. Dar “12 Angry Men” nu precizează dacă pârâtul este nevinovat sau vinovat. Este vorba despre dacă juriul are o îndoială rezonabilă cu privire la vinovăția.

Principiul de îndoială rezonabilă, credința că un acuzat este nevinovat până la proba contrarie, este unul dintre elementele cele mai luminate ale Constituției noastre, cu toate că mulți americani au avut dificultăți în a accepta aceasta. “Este un caz deschis și închis”, se fixează in filme online 12 oameni furioși – 12 Angry Men , Juratul nr.3 (Lee J. Cobb), ca juriul adună pentru prima dată în camera lor de claustrofobie puțin. Atunci când este luat primul tur, 10 din colegii sai de jurați de acord, și există doar un singur Holdout – Juratul No. 8 (Henry Fonda).

Acesta este un film 12 oameni furioși – 12 Angry Men in care tensiunea provine dintr-un conflict de personalitate, dialog și limbajul corpului, nu de acțiune; în cazul în care inculpatul a fost întrevăzut numai într-o singură lovitură scurtă; în cazul în care logica, emoție și lupta atingere a controla domeniu. Este o capodoperă de realism stilizate – stilul care vine în modul în care comentariul fotografie si editare pe scheletul ale conținutului. Lansat în 1957, când Technicolor și valorile de producție luxuriante au fost comune, “12 oameni furioși – 12 Angry Men ” a fost slabă și medie. Acesta a avut aprecieri extatice și o răspândire în revista Life, dar a fost o dezamăgire la box office. De-a lungul anilor, ea a constatat o circumscripție, cu toate acestea, și într-un Internet Movie sondaj Baza de date 2002 sa listat 23 printre cele mai bune filme din toate timpurile.

Povestea se bazeaza pe o piesă de televiziune prin Reginald Rose, mai târziu a făcut într-un film de Sidney Lumet, Rose și Henry Fonda în calitate de co-producători și punerea lor proprii bani să-l finanțeze. A fost prima caracteristică Lumet, deși el a fost mult mai experimentat în drama TV, iar cinematografia a fost de veteranul Boris Kaufman, a cărui credite (12 oameni furioși – 12 Angry Men ) arată o abilitate pentru strângerea tensiunea din schimburi de dialog.