12 ani de sclavie – 12 Years a Slave (2013) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama, Istorice
Producator(i): John Ridley , Solomon Northup
IMDB: 8.1
Regia: Steve McQueen
Actori: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Brad Pitt


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

loading...

Sinopsis 12 ani de sclavie – 12 Years a Slave

Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supraviețuire și libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabilește valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preț pe libertate, este răpit și vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar și prin clipe neașteptate de blândețe, pentru Solomon neprețuite rămân viața și demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliționist canadian, interpretat de Brad Pitt.

Un film la care mediatizarea este mai mare decat calitatea filmului. Si iar se va incepe cu: facut dupa un caz real. Lucru care nu certifica, in nici un caz calitatea filmului. Toate filmele biografice sunt facute dupa “cazuri” reale si totusi doar cateva au fost filme de exceptie. Filmul de fata nu mi s-a parut deosebit. Reda atmosfera Sudului, dar nimic iesit din comun. Sau poate sunt o telespectatoare peste care au trecut seriale ca Roots sau Escrava Isaura?!

Atrocitatile stapanilor de sclavi mi s-au parut mai veridice in filmul lui Tarantino, Django Unchained, care nu era facut DUPA UN CAZ REAL. Asa ca nominalizarile deosebit de numeroase nu mi se par indreptatite. Cu toate ca Chiwetel Ejiofor este nominalizat pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, nu mi se pare ca a facut un rol deosebit. Mi-a placut in schimb Michael Fassbender, ca si Sarah Paulson, in rolul Mistress Epps.


Trailer 12 ani de sclavie – 12 Years a Slave